21 Ocak 2010 Perşembe

Tekel İşçileri Açlık Grevine Ara Verdi

Tekel İşçileri Açlık Grevine Ara Verdi



Tekel işçileri ile Hükümet arasında bir anlaşma olması durumuyla Tekel işçileri zorluk çıkarmamak için 26 Ocak tarihine kadar açlık grevine ara verdi.Bu tarihe kadar bi uyuşma sağlanamaz ise işçiler eylemlerine devam edecekler.

Arınç devreye girdi açlık grevine ara verildiMİTHAT YURDAKUL-SERTAÇ KOÇ Ankara

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın, Türk İş Başkanı Kumlu ile görüşmesinin ardından TEKEL işçileri Ankara’daki açlık grevine ara verme kararı aldı. Konfederasyonlar da 26 Ocak’a kadar gerekli adımlar atılmazsa genel greve gideceklerini açıkladı

TEKEL işçilerinin direnişinin 38. gününde, açlık grevindeki 4 işçi hastanelik olurken, hükümetle görüşmeler de sonuç vermeye başladı. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüşmesinin ardından Türk-İş ve diğer işçi ve memur konfederasyonları, açlık grevine ara verme kararı aldı.
Hükümete 26 Ocak Salı gününe kadar süre veren konfederasyonlar, gerekli adımların atılmaması halinde genel greve gidecekleri uyarısında bulundu.
TEKEL işçisi düne de açlık grevi ile başladı. Açlık grevi yapan işçilerden 4’ü rahatsızlanarak ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Rahatsızlanan işçilerin Türk-İş Genel Merkezi’nden çıkarılması sırasında dışarıda bekleyen işçilerin yaşananlara tepki gösterdiği gözlendi. Bazı işçiler bu sırada “Katil AKP” sloganları attı.
İşçi ve memur sendikaları konfederasyonları da dün TEKEL işçilerinin durumunu görüşmek için bir araya geldi.
Toplantıdan sonra açıklama yapan Kumlu, hükümete genel grev uyarısında bulundu. Önümüzdeki salı gününe kadar hükümetten bir adım atılmaması halinde, konfederasyonların genel grevi görüşmek için bir araya geleceğini belirten Kumlu, “Hükümetle yapılacak görüşmelerden 26 Ocak saat 17.00’ye kadar sonuç alınamaması halinde aynı saatte konfederasyonlar, dayanışma grevi ve üretimden gelen gücün kullanılacağı tarih dahil olmak üzere bir araya gelecektir” dedi. Kumlu, temaslarından sonuç alamamaları halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den randevu isteyeceklerini belirtti. Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel de TEKEL işçilerine hitap ederek, açlık grevi eylemine bugün saat 11.00 itibarıyla, 26 Ocak’a kadar ara verildiğini söyledi.

Bülent Arınç, Kumlu ile görüştü
Konfederasyonların açlık grevine ara verme kararında hükümetle temasların etkili olduğu öğrenildi. Kumlu’nun önceki akşam TEKEL eylemi konusunda Arınç ile görüştüğü, Arınç’ın, konuyu Başbakan Erdoğan ile görüşeceğini söylediği kaydedildi.
Hükümetle yürütülen süreç, Kumlu’nun okuduğu ortak açıklama metnine de “Konfederasyonlar, Hükümetle bu güne kadar sürdürülen diyalog sürecinin hızlandırılarak devam etmesini istemektedir” cümlesiyle yansıdı. Bu arada TEKEL işçilerinin durumunun dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine gelmediği öğrenildi.
Previous Post
Next Post

post written by:

0 yorum:

Yorum için teşekkürler.