11 Kasım 2009 Çarşamba

Dünyanın En Büyük Yılanı Çinde Bulundu

İşte büyük tartışmalara yol açan dünyanın en büyük yılanı...



Dünyanın En Büyük Yılanı Çinde Bulundu 12/11/2009

Kafaları karıştıran dünyanın en büyük yılan görüntüsü çinde ortaya çıktıı.Bazı zaman dilimlerinde Türkiye'de de ortaya atılan ve dünyanın bir çok yerinde ortaya atılan ama şüpheli fotoğraflar dışında bir türlü ispatlanamayan uzun yılan hikayesinin son versiyonu Çin'de ortaya çıktı ve ortalığı karıştırdı.

Dünyanın en büyük yılanı Çin'in ormanlık kesiminde bulundu ve 16,7 metre uzunluğunda ve 300 kg. ağırlığında olduğu iddia edilen bir yılan fotoğrafı internette sansasyon yaratırken, yerel yetkililer haber ve fotoğrafın ''uydurma'' olduğunu belirtti.

Çin Komünist Partisi'nin gazetesi People's Daily'nin web sitesinde yayınlanan haber ve fotoğrafta, Jiangşi bölgesindeki Guiping kenti dışında yol inşaatı için ormanda temizlik yapan işçilerin iki dev boa yılanı buldukları belirtildi.

Buldozerin kepçe darbesinin toprağı kazarken yılanlardan birini yaraladığını yazan gazete, aynı anda altın renkli ikinci bir yılanın ağzı açık bir halde ortaya çıktığını, buldozer operatörünün korkudan felç olduğunu, diğer işçilerin de canlarını kurtarmak için kaçtıklarını iddia etti.

İşçiler geri döndüğünde yaralı boa yılanının öldüğünü ve diğer yılanın ortadan kaybolduğunu, buldozer operatörünün ise kendinden geçmiş halde bulunduğunu kaydeden Çin gazetesi, operatörün hastaneye kaldırılırken kalp krizi geçirdiğini ve hayatını kaybettiğini yazdı.

Gazeteye göre, 16,7 metre uzunluğunda ve 300 kilo ağırlığındaki ölü boa yılanının 140 yaşında olduğu tahmin ediliyor.Kaçan diğer yılanın ise boyu ve ağırlığı bilinmiyor.Fakat bulunan yılan kadar olduğu tahmin ediliyor.

Guiping'deki yerel hükümet yetkilileri ise, bölgede boa yılanının yaşamadığını belirterek, haber ve fotoğrafın aldatmaca olduğunu belirtti.

(AA)
Previous Post
Next Post

post written by:

0 yorum:

Yorum için teşekkürler.