6 Kasım 2009 Cuma

Adana'dan sonra Konyanın Seydişehir İlçesinde 'tırnakladı' (Video)



Adana'dan sonra Konyanın Seydişehir İlçesinde 'tırnakladı' (Video) 06 Kasım 2009

Para koleksiyonu yaptığını söyleyerek Adana'da PTT şubesini dolandıranların yöntemiyle Konya'nın Seydişehir ilçesindede 'Şaşkın Bakkal' dolandırıldı. Tarifler iki dolandırıcılığı yapanın da aynı kişiler olduğunu gösteriyor.

Adana'dan sonra Konyanın Seydişehir İlçesinde 'tırnakladı' (Video)



Adana'da bir PTT şubesine giden Suriye uyruklu kişi, "para koleksiyonu" yaptığını söyleyerek, görevliden kasadaki bütün paraları alıp, "tırnakçılık" usulüyle 2 bin 400 TL parayı çaldı. Suriyeli olduğu tahmin edilen ve yanında iki kadınla gezen kişinin Konya'nın Seydişehir ilçesindede aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Seydişehir’de Şaşkın Bakkal adı ile ticaret yapan bir Markette 2 dolandırıcı market sahibinin 800 TL sini dolandırdılar.

Edinilen bilgiye göre ilçenin Hacı Seyit Ali Mahallesi 213 sokak numara 2/B de Şaşkın Bakkal adı ile ticaret yapan Mustafa Göktürk’ ün (62) işyerine akşam saatlerinde biri bayan olmak üzere iki kişi geldi.

PARA KOLEKSİYONU YAPIYORUM DEDİ

Önce bakkaldan bir sigara isteyen 40 yaşlarında bir erkek ve yanında bulunan bayan, daha sonra Şaşkın Bakkal’a 50 lira uzatarak sigara parasını almasını istedi. 50 lirayı alan bakkal Mustafa Göktürk paranın üstünü vermek için cebinden bir tomar para çıkardı, kimliği belirsiz kişi Türk lirası öncesinde tedavülde olan Yeni Türk lirası parasını koleksiyon amacı ile topladığını söyleyerek bakkalın elindeki bir tomar parayı alarak içinden yeni Türk lirası yazan paraları ayıracağını söyledi.

'TIRNAKÇILIK' YÖNTEMİYLE

Bu sırada el çabukluğu ile şaşkın bakkala ait paraların içinden yaklaşık 800 lirasını alan kimliği belirsiz biri bayan iki kişi bakkaldan ayrıldı. Kısa bir süre içinde parayı sayan şaşkın bakkalın sahibi Mustafa Göktürk paralardan 800 lirası kadarının eksik olduğunu gördü.

Durumu Polis merkezine giderek anlatan bakkal şikayetçi oldu. Emniyet birimleri şikâyet üzerine kimliği belirsiz biri bayan iki kişiyi aramaya başladı.

Aynı yöntemle bir gün önce Adana'da yapılan dolandırıcılık güvenlik kameralarına takılmıştı.

(Haber 7 /ZEDHABER)
Previous Post
Next Post

post written by:

0 yorum:

Yorum için teşekkürler.